Praktische info

Kunst & Zwalm 2021 vindt plaats tijdens drie weekends:
28-29 augustus, 4-5 en 11-12 september, telkens van 11u tot 18u.
Startplaats is de kerk van Sint-Denijs-Boekel, Vredesplein, Zwalm,

De route
De route is dit jaar bedoeld als een volledige dagervaring, met zo’n 8 kilometer aan interactieve, participatieve en visuele kunstwerken. Reken alles samen op gemiddeld een uur of 3 om het hele parcours af te leggen. Je vertrekt dus best tijdig zodat je onderweg kan genieten van de kunst, het landschap en een hapje en een drankje.

Je kan de route met de fiets of al wandelend volgen. Enkele stukken zijn onverhard. Fietsers kunnen daar best afstappen en de fiets bij de hand nemen. Ze kunnen ook de korte omleiding volgen die we voorzien voor wie minder goed te been is.

We hebben het parcours zoveel mogelijk voor iedereen toegankelijk gemaakt. Toch zijn korte stukken van de route niet geschikt voor rolstoelen. Op die plekken voorzien we een alternatieve route. Vraag ernaar aan het onthaal. Hou er ook rekening mee dat sommige kunstwerken op moeilijker bereikbare plekken staan opgesteld.

We voorzien aan het beginpunt en aan het rustpunt een plek waar je de innerlijke mens kan voorzien van spijs en drank. Kunst & Zwalm werkt daarvoor samen met de foodtruck van Snooze like the button (aan het startpunt in Sint-Denijs-Boekel) en Il Mezzogiorno (aan de pauzeplek halfweg het parcours). Op die pauzeplek halfweg kan je ook genieten van een koffie met taart.

Avondprogramma en performances
Bekijk hier een overzicht van het avondprogramma en performances. Opgelet! Voor deze activiteiten moet je op voorhand reserveren.
Tickets en betalen
Een dagticket kost 8 euro. Je kan je ticket vooraf online kopen via deze link. Tijdens de openingsuren van de route kan je aan het startpunt ook aan de kassa tickets kopen. Er is aan de kassa ook een kortingstarief voor studenten (-26 jaar) (5 euro) en gebruikers van een Uitpas met kansentarief (2 euro). Kinderen tot 12 jaar gratis.
Tickets voor het avondprogramma en voor performances met beperkt publiek moet je vooraf online kopen via dezelfde link. In de tickets voor het avondprogramma zit een dagticket inbegrepen.

Opgelet! Aan de kassa en aan de bar kan je enkel met cash betalen!

Bereikbaarheid
Om overlast in de buurt te vermijden (en meteen ook het milieu wat te sparen), vragen we om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of om te carpoolen.

 • Met de trein:
  Het station Munkzwalm ligt op de lijn Brussel-Kortrijk. Vanaf daar is het ongeveer 2 kilometer stappen of fietsen naar het startpunt.
  Het station Zottegem ligt op de lijn Gent-Geraardsbergen. Je kan er eventueel een Blue Bike huren. Vanaf het station is het ongeveer 9 kilometer fietsen naar het startpunt.
 • Met de bus: Buslijn 41 rijdt tussen het station Zottegem en station Oudenaarde.  De halte, station Sint-Denijs-Boekel, ligt op 20 min. stappen van het startpunt.
  Op zondag rijdt er slecht om de 2 uur een bus, de zaterdag ieder uur.
 • Met de auto: Parkeren kan in de straten rond het Vredesplein, Sint-Denijs-Boekel. Parkeer wel reglementair zodat omwonenden en doorgaand verkeer er geen last van hebben.
Rondleidingen met gids
We bieden de mogelijkheid van een rondleiding met gids langs het kunsttraject. We doen daarvoor beroep op externe partners. Inschrijven voor de rondleidingen gebeurt via die organisaties.

 • Avansa Vlaamse Ardennen: in gesprek met kunstenaars en bewoners Zaterdag 11 september van 11u tot 17u.
  Info en inschrijvingen via Avansa.
  Avansa licht hier al een tip van sluier op.
 • Amarant op zondag 5 september van 13u30 tot 17u.
  Info en inschrijvingen via Amarant.
 • Gidsen Vlaamse Ardennen verzorgen tijdens de weekends een rondleiding met gids. Info en inschrijvingen via de website.
 • Davidsfonds Zottegem organiseert op zaterdag 4 september een begeleide rondleiding voor haar leden. Meer info vind je hier.
Vrijwilligers
Wil je graag meer horen? Wil je de kunstenaars ontmoeten, hen helpen bij hun werk? Wil je als vrijwilliger meewerken tijdens de openluchttentoonstelling in augustus en september?
Neem dan contact op met BOEM vzw
BOEM vzw: info@kunst-en-zwalm.be of 0484 93 10 90 (Lily Van Glabeke)
Coronamaatregelen
Het grootste deel van de route speelt zich af in openlucht. Daar vragen we de bezoekers om drukte te vermijden en de nodige afstand te bewaren.
Op de binnenlocaties gelden de gangbare coronamaatregelen: een mondmasker is verplicht, net als het naleven van de afstandsregels. De organisatoren zien hierop toe en zorgen ervoor dat per locatie het maximum toegelaten aantal bezoekers niet wordt overschreden. We voorzien ook op elke locatie handgel.
Voor het avondprogramma zijn er beperkingen op het aantal mensen dat zich kan inschrijven. Ook hier volgen we strikt de regels van de verschillende overheden.
We vragen alle bezoekers om de coronamaatregelen die gelden op het moment van het bezoek correct na te leven en thuis te blijven als je je niet lekker voelt. Alle regels en tips kan je nalezen op de website van de federale overheid.