Programma

Performances en activiteiten

Tijdens de openingsuren van Kunst & Zwalm zijn alle beeldende kunstwerken op de route toegankelijk. Daarnaast is er een uniek programma met performances, concerten, interactieve  wandelingen en mediatie voor kinderen.

Een aantal kunstenaars en collectieven creëerden performances en interactieve kunstwerken waar het publiek actief aan kan deelnemen. Hierbij een overzicht.

Wede Circuit – Ada Van Hoorebeke
Elke zaterdag en zondag vanaf 14u activeert Ada haar installatiewerk Wede Circuit.

Theetijd – Merel Stolker
Theetijd is een project over samen zijn en theedrinken. Merel houdt op zaterdag en zondag verschillende theerituelen op de route.

7 Walks (Placcaet) – Vermeir & Heiremans
In kader van hun project organiseren Vermeir & Heiremans vier wandelingen van twee uur tijdens dewelke ze in gesprek gaan met experts omtrent de diverse belangen rond waterbeheer op bepaalde dagen tijdens de weekends van 15u tot 17u.
26 augustus: David Aubin (UCL Louvain-la-Neuve – Political science) (gesprek in het Engels)
03 september: Lode Tanghe (Water+Land+Schap 2.0, Prov. O-VL, ) (NL of EN)
09 september: Tom Vos (UAntwerpen, Corporate governance) (NL of EN)
10 september: Walter Van den Branden (conservator Mola, Zwalmmolen) (NL of EN)
Deelname is mogelijk met een toegangsticket van Kunst & Zwalm, maar de plaatsen zijn beperkt dus gelieve in te schrijven via loes@nadine.be. 
Meer info over de vier wandelingen vind je hier.

manoeuvre
De deelnemers van manoeuvre activeren verschillende werken met onder meer Anna Raimondo, Merel Stolker, Hiroko Tsuchimoto, the Bleached Coral Reef tijdens Kunst & Zwalm.

Avondwandeling
Op zaterdagavond 2 september van 20u tot 22u vindt een avondwandeling plaats met de curatoren en een aantal kunstenaars. Bezoekers kunnen zich inschrijven (per mail naar loes@nadine.be, aantal plaatsen: 30). 
20u. Start aan Rekegemstraat 28 (het vroegere restaurant De Zwalmmolen). De wandeling start aan het installatiewerk van Denitsa Todorova waarna we in groep een ingekorte versie van de route doen. De avondwandeling wordt afgesloten met een concert van Amber Meulenijzer die haar geluidsinstallatie activeert.