Info & tickets

Kunst & Zwalm 2023 vindt plaats tijdens drie weekends:
26-27 augustus, 2-3 september en 9-10 september
telkens van 11u tot 18u
Startplaats Streekpunt, Rekegemstraat 26, 9630 Zwalm
Opgelet: ter plaatse parkeren kan niet (zie bereikbaarheid).

De route
Deze editie staat in teken van water, de route loopt dan ook grotendeels langs de Zwalmrivier. Het verhalende landschap van de Vlaamse Ardennen vormt als het ware het canvas waarop de deelnemende kunstenaars aan de slag gaan. Ze reflecteren over de geschiedenis en de toekomst van water in de breedste zin van het woord. Het publiek gaat op wandel in de vallei van de Zwalm en beleeft de artistieke verhalen, statements en bespiegelingen over water, dat het verspreid op zijn pad aantreft.
De route start aan het Toeristisch infopunt van Zwalm, Rekegemstraat 26, 9630 Zwalm.
De lengte van de route bedraagt circa 5 km. We raden aan het parcours te voet af te leggen.
De route is deels toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, maar enkele kunstwerken zijn minder bereikbaar. Vraag ernaar aan de ticketverkoop.
Performances en activiteiten
Tijdens de openingsuren van Kunst & Zwalm zijn alle beeldende kunstwerken op de route toegankelijk. Daarnaast is er een uniek programma met performances, concerten, interactieve  wandelingen en mediatie voor kinderen.

Bekijk hier het volledige programma.

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer. Kunst en Zwalm is tijdens deze editie makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. Het station Munkzwalm (lijn Brussel - Kortrijk) is op 12 minuten wandelafstand (1 kilometer) van het startpunt in de Rekegemstraat. 
Met de fiets. Naast het startpunt bevindt zich een fietsenstalling.
Met de auto. Aan het startpunt is er geen mogelijkheid om te parkeren! Autoparking is wel volop te vinden op de parking van het winkelcentrum (Noordlaan 5), in het centrum van Munkzwalm, langs de Zuidlaan of de Noordlaan. Vandaaruit wandel je langs de Zwalm ongeveer 500 meter naar het startpunt van de route.
Tickets
€9 gewoon ticket 
€5 studenten 
€3 sociaal tarief
gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar

Tickets kan je nu al online bestellen via eventbrite

Bar en foodtrucks
Aan het vertrekpunt van de route kan je genieten van een drankje en een stukje taart in onze gezellige bar met zonnig terras.

's Middags kan je er ook een hapje eten. Met dank aan ...

... zaterdag 2/9 (vanaf 12u) : Mong food
... zondag 3/9 (vanaf 11u) : La Vertitude
... zaterdag 9/9 (vanaf 12u) : Wonderworld
... zondag 10/9 (vanaf 11u) : La Vertitude