kunst & zwalm invites croxhapox invites
remi verstraete

Kunst & Zwalm 2021 van 28 augustus tot 12 september

BOEM vzw organiseert sinds 1997 Kunst & Zwalm, een tweejaarlijks kunst-event in Zwalm en omgeving. Het project nodigt kunstenaars uit om een nieuw in situ werk te maken of interventies uit te voeren in het landschap en bij de bewoners.

Voor Kunst & Zwalm 2021 nodigt BOEM vzw het Gentse actuele kunstenplatform croxhapox (onder de leiding van Samira El Khadraoui en Anyuta Wiazemsky Snauwaert) uit, die op haar beurt co-curator Remi Verstraete bij de kunstroute betrok. Zij selecteerden 24 kunstenaars (waaronder 1 collectief, 4 duo’s en 13 individuele kunstenaars) voor een boeiend parcours in Zwalm en Korsele (Horebeke).

Het avondprogramma – Ook dit keer is Kunst & Zwalm meer dan een kunstroute. Naast performances is er op verschillende avonden een uitgebreid programma voorzien met telkens een diner, performance, night walk en concert. Bekijk hier wat je op die avonden kan beleven. Voor het avondprogramma en voor een aantal performances met beperkt publiek moet je vooraf reserveren op deze pagina. Daar kan je ook een gewoon dagticket op voorhand kopen.

Meer info over de editie 2021 | More info in english

Kunst & Zwalm 2022 ex situ

In een tweede fase, gepland in 2022, brengt croxhapox het project Kunst & Zwalm naar Gent door de werken, ervaring, interventies en participatieve trajecten naar ex situ presentatie te vertalen.